Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Weerterbos & Hughterheide

5,2 km (7000 stappen)   1 u 17 min    bruin

Startplaats: Dr. Anton Philipsweg, Cranendonck Kempen~Broek: Weerterbos en Hugterheide - Instapplaats Dr. Anton Philipsweg
Kempen~Broek: Weerterbos en Hugterheide - Instapplaats Fazantlaan

Downloaden voor GPS Printen


Het Weerterbos wordt aan de westkant begrensd door de Hugterheide en bestaat grotendeels uit naaldbos. Er zijn nog wel loofbosjes en beheerder Brabants Landschap schakelt over naar een zomereiken-berken bos. Dat is niet alleen voor de wandelaar afwissele

Kenmerken

Regio: Kempen~Broek
Kleur: bruin
Afstand: 5,2 km
Duur wandeling: 1 u 17 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner


Praktische info

  • Ondergrond: verharde en onverharde wegen.
  • Trek zeker stevige schoenen of laarzen aan
  • Gebruik insectenwerend middel in de zomer
  • Pas op voor teken en processierupsen
  • Uitgebreide route informatie vind je op de wandelkaart Grenspark Kempen-Broek Weerterbos en Hugterheide.

http://www.kempenbroek.eu

Natuur op je weg

De organisaties die verantwoordelijk zijn voor het beheer in het gebied:

Stichting het Limburgs landschap www.limburgs-landschap.nl 

Het limburgs landschap is een particuliere stichting die in Limburg zo'n 8.000ha waardevolle landschappen beheert, verdeeld over ruim 60 natuurgebieden. Alle natuurgebieden van Het Limburgs Lanschap zijn vrij toegankelijk. Om het u gemakkelijk te maken, zijn op veel plaatsen wandelroutes uitgezet en veel natuurgebieden zijn opgenomen in het fietsknooppuntennetwerk.

Brabants landschap - www.brabantslandschap.nl

Brabants Landschap zet zich in voor het behoud en ontwikkeling van natuur- en cultuurhistorisch landschap 'dichtbij' huis. 

Uitgebreide beschrijving

Het wandelgebied Weerterbos en Hughterheide ligt op de grens van Limburg (NL) en Noord-Brabant (NL). Het ligt in het noordelijkste puntje van het GrensPark Kempen~Broek. Het Weerterbos heeft de laatste jaren veel bekendheid gekregen door de aanwezigheid van edelherten. In de herfst trekken ze veel liefhebbers aan die een glimp willen opvangen van de spectaculaire bronst. Al snel ontdek je dat het Weerterbos veel meer te bieden heeft. Het is een erg gevarieerd gebied met oude, vochtige loofbossen enkele mooie vennen en kleine heidegebieden. Aan de westelijke zijde wordt het Weerterbos geflanfeerd door droge bossen van de Hughterheide. Hier en daar ontdek je nog een stukje heide. Het bos heeft in elk seizoen zijn charmes en wie zoekt naar de geluiden van de Geelhors, Kuifmees of Boomklever verveelt zich geen seconde.

 

Het ruime aanbod van 8 wandelingen biedt voor elk wat wils.



Foto's / video's