Trek de Limburgse bossen in tijdens de Week van het Bos
Van 6 tot en met 13 oktober is het de Week van het Bos en daar hebben we er in Limburg best wel veel van. We hebben een aantal niet te missen boswandelingen opgelijst.
Lees meerJe gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.
Pittoreske dorpen in de Maasvallei, glooiende akkers en boomgaarden in Haspengouw en Voeren, een natte wildernis in Kempen-Broek, 1001 vijvers in De Wijers, avontuur in Bosland en de weidse heide in het Nationaal Park Hoge Kempen. Limburg heeft voor elke wandelaar wat moois in petto! De regionale landschappen maken - samen met hun partners - al jaren werk van natuur en landschap. Kwaliteit ligt immers in onze natuur!
Bekijk wandelroutesVan 6 tot en met 13 oktober is het de Week van het Bos en daar hebben we er in Limburg best wel veel van. We hebben een aantal niet te missen boswandelingen opgelijst.
Lees meerIn het Nationaal Park Hoge Kempen werden twee trekkershutten langs de ‘National Park Trail’ geopend. Ook de nieuwe paalkampeerplaats nabij het National Park Visitor Center in Terhills zal vanaf 1 oktober beschikbaar zijn.
Lees meerAlle wandelkaarten van Limburg ter waarde van 64 euro, voor slechts 34,90 euro in één handige box!
Meer informatieZuid-Limburg wordt ook wel eens het Toscane van het noorden genoemd. En dat is niet voor niets. Glooiende akkers, bloeiende bermen, hoogstamfruitbomen en mooie beekvalleien typeren het Haspengouwse landschap. Van het rijke verleden zijn hier nog veel zichtbare sporen zoals Romeinse grafheuvels, de Romeinse Weg, het Fruitspoor, Romaanse kerkjes en kapellen, imposante kastelen en hoeves.
De grote zandvlakte van de Lommelse Sahara lijkt op een miniatuurwoestijn. Maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De schilderachtige landschappen en de enorme afwisseling maken een wandeling hier tot een unieke ervaring. In dit wandelgebied vind je toffe speelelementen, de land-art kunstwerken van Will Beckers in het speelbos en de befaamde uitkijktoren terug!
Op de grens van Nederland, Vlaanderen en Wallonië strekt zich tussen de Jeker- en de Maasvallei een acht kilometer lange heuvelrug uit: De Sint-Pietersberg. Dit kalkplateau bestaat uit een mozaïek van bosjes, boomgaarden, kalkgraslanden en groeves en biedt indrukwekkende panorama’s op de Maas, het Albertkanaal en de Jekervallei. Dit is een unieke streek, met pittoreske dorpjes, forten en kastelen, tal van waterlopen, een bewogen geschiedenis en een uitzonderlijke natuur.
Nationaal Park Hoge Kempen, natuur in al haar glorie! Het Nationaal Park in de Belgische provincie Limburg, is een uniek natuurgebied waar meer dan 5700 ha bos en heide beheerd en beschermd worden. Het gebied strekt zich uit over de gemeenten Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, Genk en As.
Iedereen is welkom om hier eindeloos te ontspannen: wandelen, fietsen, ... of gewoon zorgeloos te genieten van al dit moois. Zes toegangspoorten helpen je op weg.
De Maas is een indrukwekkende regenrivier en vormt 40 km lang de Belgisch Nederlandse grens van Maastricht tot Kessenich. Het RivierPark heeft een gevarieerd landschap met een wirwar van oude rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen, grindbanken … met aansluitend enkele goed omlijnde woonkernen. Het is een gebied met een eigen gezicht en met enkele monumentale historische plaatsen. Kom en beleef het RivierPark met al je zintuigen.
Op de grens van beide Limburgen en Noord-Brabant ligt het GrensPark KempenBroek, een 25000 ha groot gebied dat nat afwisselt met droog, open met gesloten, natuur met cultuur. Het strekt zich uit over de gemeenten Cranendonck, Weert, Nederweert, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik. Het KempenBroek onthult een ware mozaïek van landschappen. Je vindt hier moerassen, beekvalleien, vennen, bossen, heide, hooilanden, weilanden, akkers en grootschalige landbouwgebieden. Je kan hier niet alleen wandelen maar ook fietsen, mountainbiken, paardrijden en mennen. Vele zeldzame planten- en diersoorten voelen zich hier thuis.