Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Dagstapper 3 De Wijers

25,1 km (33900 stappen)   6 u 16 min    lange afstandswandeling
Parking

Tijdelijke omleiding tussen wandelwissel 5 en 6 thv natuurreservaat 't Wik.

Deze omleiding is aanwezig tot maart 2023, indien de werfleider beslist dat wandelaars terug veilig kunnen passeren wordt deze einddatum mogelijk aangepast.

Door ontharding van de Boekrakelaan/Kauwbosstraat is een stuk van de route niet toegankelijk. Op terrein werd een tijdelijke omleiding voorzien langs het fietspad tussen jeugdverblijf De Roerdomp en Kasteel Bokrijk. Alle gegevens op deze website werden tijdelijk aangepast aan de nieuwe situatie, dus je kan zonder problemen de GPX-aanwijzingen en de kaarten volgen.

Zodra de werken afgelopen zijn brengen we de website en terreinbewegwijzering terug in orde, als je je wandeling pas binnen enkele weken plant kom dan hier zeker nog even kijken of de omleiding nog aanwezig is.

Startplaats: Craenevenne, Genk De Wijers: Bokrijk-Kiewit - startplaats Bokrijk Kasteel
De Wijers: De Maten - startplaats Slagmolen
Lange afstandswandeling De Wijers: Jeugdherberg De Roerdomp

Downloaden voor GPS Printen


Dit is een Dagstapper, een lusvormige wandeling van 22 km. Deze Dagstapper is een inkorting van de meerdaagse 'Lange Afstandswandeling De Wijers'.Maak een mooie dagtocht door bij wandelwissels 5 en 6 de route in te korten;

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: lange afstandswandeling
Afstand: 25,1 km
Duur wandeling: 6 u 16 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Andere: Openbaar vervoer


Praktische info

LET OP!

Dit is een dagstapper. De volledige lange afstandsroute is op terrein bewegwijzerd met bordjes met het Wijerssymbool en een blauwe pijl. Voor deze inkorting moet je bij de wandelwissels 5 en 6 de lange route verlaten en de bordjes met Wijerssymbool en een groene pijl volgen om terug op je startplaats uit te komen.. 

  • Meer info over de Lange Afstandswandeling De Wijers en zijn dagstappers vind je hier

 

  •  Je kan de route als GPX downloaden via de link bovenaan deze pagina, deze wordt steeds up-to-date gehouden in geval van (gekende) omleidingen.

Uitgebreide beschrijving

Deze Dagstapper is een lusvormige inkorting van 'Lange Afstandswandeling De Wijers'. Met dagstappers werd deze meerdaagse wandeltocht opgesplitst in 3 mooie, lusvormige dagtochten.

Deze Dagstapper is 22,5 km lang en laat je de wandelgebieden Bokrijk, Winterslag en De Maten ontdekken. Je maakt gebruik van de inkorting bij de wandelwissels 5 en 6. 

LET OP!
Door werken aan de Boekrakelaan is dagstapper 3 tussen wandelwissel 5 en 6 gedeeltelijk afgesloten ter hoogte van natuurreservaat 't Wik . Er is een omleiding voorzien via het fietspad langs de Boekrakelaan richting Kasteel Bokrijk. Deze omleiding maakt de route 2 km langer. de dagstapper is dus tijdelijk 25 km. Je kan de tijdelijk aangebrachte bewegwijzering volgen op terrein. de gedownloadde GPX en de info op de website werden tijdelijk aangepast aan de nieuwe route.

Wandelkaarten kopenFoto's / video's