Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

In den Brand

2,0 km (2700 stappen)   30 min    groen
Leuk voor kinderen Parking

Startplaats: Sint Lambertusstraat 57, Hechtel-Eksel Bosland: In den Brand - startplaats Kamertstraat

Downloaden voor GPS Printen


De groene 'fittrack' houdt je gezond! Wandelen in de natuur is voor iedereen gezond. De fittrack in 'In den Brand' biedt je zelfs nog extra stimulansen voor je gezondheid! Zo zal de route een toename veroorzaken in Natural Killer cellen, je zal calorie

Kenmerken

Regio: Bosland
Kleur: groen
Afstand: 2,0 km
Duur wandeling: 30 min
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Landschap: Bos, Zand / landduinen
Andere: Grotendeels onverhard


Praktische info

  • Door het mulle zand is deze route enkel toegankelijk voor stevige terreinbuggy's.
  • Tip: neem een schepje en emmertje mee: de kinderen zullen hier zeker in het zand willen spelen!
  • Openbaar vervoer: Bus 302 of 14 - halte Hechtel Sint Lambertusstraat (ca. 15 min van de startplaats)
  • Honden graag steeds aan de leiband, er is een hondenlosloopzone voorzien.

Uitgebreide beschrijving

Het duinengebied In den Brand dankt zijn naam aan de houtkap. Mensen van Hechtel-Eksel kwamen hier vroeger hun brandhout halen. Deze wandelroutes vormen een adembenemende tocht door de grootste zandbak van Vlaanderen, langs hoge duinen en door fraaie loofbossen. Kinderen mogen hier naar hartenlust spelen in het zand of houten reuzeninsecten beklimmen! Nog meer kinderbeleving? Koop bij de toeristische dienst de spannende schatzoektocht!

Deze route is een kleine maar prima kennismaking met dit mooie plekje in Bosland. Kinderen kunnen zich uitleven in de grootste natuurlijke zandbak van Vlaanderen, maar ook de rustige bospaden zijn leuk om te ontdekken. Let ook op de vele soorten mossen en korstmossen. 

Met je hond aan de leiband ben je uiteraard zeer welkom in dit wandelgebied. Wil je je hond even vrij laten rondcrossen in het bos? Dan is er voor jou de splinternieuwe hondenlosloopzone van 2 ha. De zone is volledig omheind en ligt in een stuk bos vlakbij de duinen van In den Brand. Er zijn twee aparte zones: een voor grote honden en een voor kleinere honden. 

Honger gekregen van al dat wandelen? Geen nood, bij de startplaats vind je een grote picknickruimte waar je kleine en grote hongertjes kan stillen terwijl je geniet van het groen. Aan de picknickplaats vind je unieke, houten speeltuigen in de vorm van insecten die in het gebied voorkomen. Zo kan je kind kennis maken met de groene zandloopkever, de bastaardzandloopkever, de rode bosmier en de heidevlinder.

Toerisme Hechtel-Eksel
In In den Brand ligt een heuse schat verborgen. Voor € 6 koop je bij de toeristische dienst van Hechtel-Eksel de schatzoektocht van Tommy Twijgman samen met die van Kapitein Korrel (Sahara), Wenke Wortel (Heesakkerpark) en Bostrol Bobl (Resterheide). Je krijgt de vier boekjes boordevol avontuur, een kompas en Boslandpotlood. En natuurlijk de sleutel tot de schatkisten!

Don Boscostraat 5
3940 Hechtel-Eksel
Tel.: 0032 11 73 35 65
www.hechtel-eksel.be

Wandelkaarten kopenFoto's / video's