Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Nieuw: National Park Trail: lange-afstandswandeling van meer dan 100km!

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een natuurgebied van 12.000 ha met meer dan 440 km aan wandelpaden. Naast de vele korte wandellussen, tussen 2 en 20 km, is er ook de lange-afstandswandeling van 75 km*. Deze lange-afstandswandeling heeft een grondige update gekregen tot een route van meer dan 100 km, genaamd de National Park Trail!  

De National Park Trail heeft heel wat verrassingen in petto: 7 beklimmingen, uitgestrekte heide, mooie vennen, weidse waterplassen, duinen en geurende bossen. Het is één van de weinige wandelingen in Vlaanderen waar je gedurende meer dan 100km weinig bebouwing en/of verkeer ziet. Puur natuur! De National Park Trail is voor iedereen toegankelijk vanaf dinsdag 7 juni 2022. De trail heeft een permanente bewegwijzering, en vanaf die dag kan je op de website van het Nationaal Park Hoge Kempen ook je eigen route plannen. 

https://www.nationaalparkhogekempen.be/nl/trail

Om deze nieuwe trail feestelijk te openen, organiseren we een meerdaags wandelevent; het National Park Hiking Festival. Dit zal plaats vinden (onder voorbehoud van Coronamaatregelen) in het Pinksterweekend van 2022: van vrijdag 3 juni tot en met maandag 6 juni. We dagen je uit om de trail van 100 km op 4 dagen te wandelen, maar je kan evengoed één van de dagetappes meedoen. Wij voorzien de transfers, picknicks en – voor de liefhebbers - originele kampeerplekken, jij moet enkel wandelen en genieten! 

Foto: Ga_eens_wandelen